2012-09-26 14:56:59• hírek • Kocsis Zoltán

Autósokat figyelmeztettek a rendőrök

Az autósokat figyelmeztették a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai a VII. Bűnmegelőzési Hét harmadik napján, szerdán. A „Ne hagyd autódat a tolvajok prédájának" elnevezésű tájékoztató akció célja, hogy az autósok megnehezítsék a gépkocsikból lopni szándékozók dolgát.

A rendőrség alkalmazottai önkéntesek segítségével Szatmárnémetiben bejárták a régi és az új központot, az Ócskapiac, a Nagypiac, a Szamos-piac környékét, a 16-os és a Kárpátok negyedet. Ezzel párhuzamosan hasonló tájékoztató tevékenységet folytattak a rend őrei Nagykárolyban és Avasfelsőfaluban is.

A megyeszékhelyen kevesebb, mint két óra alatt közel 150 szimbolikus büntetést róttak ki a rendőrök. Ezeket a cédulákat azon autók szélvédőjére helyezték el, amelyeknek tulajdonosaik önkéntelenül is megkönnyítették az esetleges tolvajok dolgát: az ablakok nem voltak teljesen felhúzva; a műszerfalon, székeken, látható helyen különböző értéktárgyakat hagytak.

A leggyakoribb hiba, mondták a rendőrök, hogy az emberek pénztárcákat, hátizsákokat, laptopokat hagytak autóik hátulsó ülésén vagy az anyósülésen.

A VII. Bűnmegelőzési Hét tájékoztató eseménysorozata csütörtökön és pénteken is folytatódik. Csütörtökön Szatmárnémetiben a Képviselőtelepen, a 16-os és 17-es lakónegyedben a lakásokból való lopásokra igyekeznek felhívni az ott lakók figyelmét. Pénteken a Kossuth-kertben „Az utca nem játszótér" címmel aszfaltrajz-versenyt szerveznek a gyerekek számára, este pedig felvonulást rendeznek a közlekedési balesetek áldozatai emlékére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: